REVITALIS

Behandeling voor depressie & burn-out

 Hoe werkt het:

Wil je direct een afspraak maken vul dan je gegevens in onderaan deze pagina.

Wil je meer weten? Lees dan verder.....

Huidige stand van zaken 

Meer dan 1 miljoen Nederlanders gebruiken intussen antidepressiva. Uit onderzoek blijkt echter dat deze middelen nauwelijks beter werken dan een placebo en dat ze enkel werken bij zeer ernstige depressies. Bij slechts 30 procent van de gebruikers is maar sprake van een ernstige depressie. Bovendien behandelen ze niet de oorzaak van de aandoening en hebben ze veel bijwerkingen. 

Nieuwe ontdekkingen
Prof dr. Maes, internationaal wetenschapper op het gebied van depressie, auto-immuun ziekten en chronische vermoeidheidsziekten. Hij doet al jaren onderzoek naar de oorzaken van depressie en andere stress gerelateerde aandoeningen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er aantoonbare lichamelijke oorzaken zijn. Prof. Maes ontdekte dat de oorzaken van een depressie te vinden zijn in onder meer ontstekingsactiviteit op celniveau, tekorten aan bepaalde vitamines, mineralen en vetzuren en een lekkende darm. Nieuwe innovatieve onderzoeken kunnen deze onderliggende oorzaken blootleggen. Vervolgens kan er een duurzame oplossing worden geboden zonder dat het noodzakelijk is om chemische medicatie te gebruiken.  

Het programma

Prof. Maes heeft in samenwerking met gezondheidscentrum Revitalis een behandelprogramma ontwikkeld dat is gericht op de oorzaak van deze aandoeningen, op zowel het lichamelijke als op het emotionele/mentale niveau. Op basis van fysiek onderzoek worden tekorten aan vitamines, mineralen en vetzuren aangevuld en krijgen mensen voedingsadvies. Een bijkomende effectieve behandeling voor het emotionele/mentale gedeelte van depressies en stress-gerelateerde aandoeningen is de mindfulness based cognitive therapy. Hierbij worden mensen door middel van coaching sessies begeleid.

Vergoedingen
Het programma komt in aanmerking voor vergoedingen vanuit de zorgverzekering. Voor  meer info kunt u contact met ons opnemen middels het onderstaande contact formulier.

Wat zijn de voordelen van dit programma:

Oorzaak gericht  

Natuurlijk  

Wetenschappelijk 

 Fysiek & mentaal

Ervaren team 

Innovatief  

 Effectief

Duurzaam

Vergoed vanuit de zorgverzekering

Ben je geïnteresseerd geraakt in het programma en wil je geholpen worden met je depressie of burn-out?
Vul dan hieronder uw gegevens in. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. (je gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld) 

Ja, ik wil van mijn depressie of burn-out af: